Hozzávalók:
2 evőkanál puha vaj
8 szelet rozs kenyér
8 vékony szelet svájci sajt
kb 3o dkg pastrami vékonyra szeletelve
kb. 12.5 dkg savanyú káposzta
Orosz dresszing hozzávalói
kb. 4 evőkanál majonéz
másfél evőkanál ketchup
másfél evőkanál finomra reszelt torma
fél evőkanál Worcestershire szósz
izlés szerint só
izlés szerint frissen darált bors
Elkészités:
Vajazzunk meg 4 szelet kenyeret és a vajas felelületükkel leboritva tegyük egy lapos felületre, amire elözöleg sütőpapirt tettünk.
Mindegyik tetejére tegyünk sajtot (4 szelet)
Az összes húst felezzük meg és az első alkalommal ezt a fél adagot tegyük egyenként szétszedve a hússzeleteket, majd azokat félbe hajtogatva tegyük rá a négy kenyérre.
A savanyú káposztáról papirtörlövel itassuk fel a nedvességet majd osszuk el a négy kenyéren a tetejére pedig egy evőkanál orosz dressinget tegyünk.
Az így elkészült szendvicsekre helyezzük el a második szelet sajtokat es azokon osszuk el a maradék húst az elöző módszer szerint, majd tegyük rá a maradék kenyérszeleteket és külső feleküket vajazzuk meg.
Egy nagyobb serpenyőt közepes hőmérsékletüre melegitsük fel, tegyük bele a négy szendvicset.
Elöször az egyik oldalát süssük meg, addig míg aranysárga nem lesz, majd nagyon óvatosan egy fakanál segitségével forditsuk meg és ugyanigy járjunk el a másik oldallal is.
Mielőtt szervirozzuk vágjuk félbe a szendvicseket.
Sült burgonyával, coleslawval igen kellemes étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése