A R I Z O N ATOMBSTONE, ARIZONA
Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free slideshow personalized with Smilebox

Néznivaló a városról:
http://good-times.webshots.com/slideshow/563957312nRNxXK
http://travel.webshots.com/slideshow/571981318jmDifP

90 perces autoúra van Tucsontól Tombstone városa, aminek jelentése sirkő.
Tombstone az Usa legvadnyugatiasabb városai közé tartozik, egyike azon ritka kis városkáknak ahol a hajdani öltözködési stilust utánozzák az ottlakók, ahol napernyős hölgyek sétalnak az utcán és zsebkendőjükkel bájosan integetnek az idelátogatóknak, ahol régimódi pisztollyal közlekednek az urak lóháton, ahol lovas szekerek tarkitják az utcákat,ahol a gyerekkorodban látott vadnyugati film egyszercsak életre kel. A házak és üzletek is mind retró stilusban épültek, vagy eredeti állapotukban láthatók.


TUBAC, ARIZONA

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Digital slideshow created with Smilebox

Tubac, 45 mérföld távolságra található Tucsontól délre a mexicói határ közelében.  Tubac egy kis város a Santa Cruz folyónál, nevét eredetileg a  az O'odham  indiánok   adták Cuwak néven, amely aztán valószinü spanyol hatásra Tubacra változott.
Ma müvészek koloniája, ahol szép, igényes ajándékokat vásárolhatunk.
http://www.azcollectorsguide.com/default.aspx


VENTANA CANYON, TUCSON

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Slideshow design personalized with Smilebox
Az albumok képeit Erika és Attila készitették, köszönet értük.


SEDONA
Az egyik legnépszerübb arizonai kirándulóhely Sedona.
A bájos kisvárostszemet gyönyörködtető piros hegyek veszik körül.
Igen látogatott a Csúszos Sziklák nevü hely, ahol a jéghideg patakban való fürdést, a csúszós sziklákon való bukdácsolás előzi meg, de ezeket a kellemetlenséget a hely szépsége feledteti

Ime még egy film a szépséges SedonárólPetrified Forest Nemzeti Park

A Petrified Forest National Park (megkövült erdő nemzeti park) az Arizona állam északkeleti részén helyezkedik el az Interstate 40 autópálya mellett Holbrook és Navajo között. Itt található a világ legnagyobb mennyiségű és legszínesebb megkövesedettt faállománya, főként a Araucarioxylon arizonicum faj tagjai.


A park két nagy területét egy észak-déli irányú átjáró köti össze. Az északi részlegben színes felső-triász kori fák találhatóak.(Painted Desert). A déli részlegben színes talaj és sok megkövült fa van. A területen egy ősi amerikai indián fafaragó-lelőhely is található.
Amikor elöször megpillantottam a Petrified Forestet, azt hittem egy holdbéli tájra érkeztem meg. Erősen fújt a szél, és vitte a homokot mindenfelé ,a szememet alig tudtam nyitva tartani, hogy megcsodálhassam ezt a nem mindennapi látványt egy szines sivatagot, benne több millió éves megkövült fákkal. Nagy élmény volt.


MONUMENT VALLEY

A Monument Valley a Colorado fennsík egy olyan területe, melyet a westernfilmekből jól ismert vörös, 150-300 méter magas táblahegyek és sziklatűk foglalnak el. A terület Arizona és Utah állam határán, a Négysarok régió (Four Corners) területén fekszik a Colorado folyótól délre. A völgy egy Navaho rezervátumban található.

NÉGYSAROK, FOUR CORNERS
ANTELOPE CANYON
Az Antilop-kanyon szerintem a csodák kategóriájába tartozik, annyira lenyügöző látvány. Méltán a legnépszerűbb, legtöbbet fényképezett a keskeny vízvájta kanyonja, melyeknek különleges jelensége, a fényoszlop-képződés. A navahó földön található, az Arizona állambeli Page város közelében.
Az Antilop-kanyont kizárólag vezetővel együtt látogatják a turisták, mert az esős évszakban a gyorsáradások veszélyessé teszik. Elég, ha a kanyontól több tucat mérföldnyi távolságra eső esik,a kanyont máris, előzetes jelek nélkül hirtelen vadul rohanó ár öntheti el.
Click to play this Smilebox collage
Create your own collage - Powered by Smilebox
Free digital collage personalized with Smilebox


LAKE POWELL

A Lake Powell Arizona északi részén és Utah államban található igy Tucsonból
Flagstaff és Page érintésével érkeztünk a Lake Powellhez. A Lake Powell egy
mesterséges tó, tórendszer amit a Colorado folyóra épített gát duzzasztott ilyen hatalmasra. Pár napot töltöttünk itt, és ezalatt az idő alatt folyamatosan elvarázsolt ez a hely.
Soha még ilyet kéket, mint a Lake Powell vize, nem láttam. Ez a lenyügöző szinü kék viz bekeretezve a pirosabbnál pirosabb sziklákkal valóban lenyügöző látvány

Face Canyon, Lake Powell from Matt on Vimeo.GRAND CANYON

Cineflex- Grand Canyon from Aerial Filmworks on Vimeo.


A Grand Canyon ("Nagy szurdok") a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok, mely Arizona főlátványossága.2010-ben 4,388.386 látogatója volt.
A Grand Canyont a Colorado folyó több mint 6 millió év alatt hozta létre, 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 24 km-ig terjed és mélysége akár a másfél kilométert is meghaladja.
A Canyonba való lejutás öszvérekkel történik az út oda egy nap és visszafele is egy napot vesz igénybe.Az ennél egyszerübb megoldás, hogy a Nemzeti Park területén közlekedő buszra szálljunk és a buszvonal mentén több pontról is szemügyre vegyünk, ezt a nem mindennapi természéti csodát a Grand Canyont.