2011. augusztus 22., hétfő

CALVIN KLEIN


Calvin Klein, szülei Magyarországról érkeztek az Újvilágba,
és Ő már itt Bronx -ban, New Yorkban. született 1942 november 19-én
Calvin Richard Klein már gyermekkorától kezdve, kíváncsi érdeklödő szemmel fordult minden felé, amit a ruhák, az öltözködés és a divat jelentett, és gyermekként is már ruhák látványterveit vetette papirra. Müvészeti iskolái elvégzése után megkezdte a ruhák tervezését, és nemsokára az egyik neves new yorki árúházlánc rendelt tőle, ami egy fiatal pályakezdő tervező számára maga volt a csoda.
A szerencsés bemutatkozás után meghóditotta a Vogue és Harper Bazaar újságokat, majd céget alapitott, melynek első évi forgalma egymillió dollár volt.
Klein kinálatában sportos,jól variálható ruhákat tervezett, vonalvezetése mindig egyszerü és visszafogott maradt,semleges,földszineit természetes anyagokkal társitotta, melyek hétköznapi,városi eleganciát varázsoltak viselőjükre. Ahogy nőtt a kereslet,úgy gyarapitotta a kinálati palettát, kiegészitőkkel, napszemüvegekkel, esernyőkkel, cipőkkel,övekkel és még sok mással, melyek mindegyikén megjelent a cég márkajelzése is.
1978-ban vezette be parfümjeit: Obsession,Eternity, Escape később pedig cKone és cKbe uniszexeket.
A Calvin Klein márka,frisseséget,lazaságot,divatost és magát New Yorkot is jelenti, és a nagyvilágban ezt azt életérzést sokan szeretik.
Calvin Klein mögött két válas van, az utolsót 2006-ban mondták ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése