2011. augusztus 29., hétfő

NAGYCSARNOK, BUDAPEST

A budapesti Nagycsarnokba idén is eljutottam, és nagyon élveztem a késő nyár szines kinálatát, árúbőségét. Elégedetten konstatáltam, hogy az egzotikus füszereket már nem kell többé a böröndömbe gyömöszölni, mert a csarnok egyik kuriózumának számít az Ázsia Bt., amely a reform- és az ázsiai konyha kellékeit kínálja. A bolt a pinceszinten található.
A jógik által köhögésre való áfiumnak tartott lepkeszegmagtól az indiai konyhában nélkülözhetetlen tandori masaláig úgy 4 ezer árucikk lelhető itt fel. Varga Sándor és felesége – aki közgázon belkereskedelmi szakon végzett – versenybridzselőként utazták be a világot, és megkedvelvén az ázsiai konyhát, úgy döntöttek, importálják és árusítják a szükséges alapanyagokat. A csarnok felújítása előtt még csak egy 15 négyzetméteres delikátboltjuk volt, azóta viszont egy 140–150 négyzetméteres üzlethelyiséget bérelnek. Elégedetten néztem a világ minden tájáról való füszer és egyéb kinálatot, igy nem lesz gond, ha barataimnak, rokonaimnak thai, indiai vagy mexicói étellel akarok majd kedveskedni a budapesti tartozkodásom alatt.
Ezután felmentem az emeletre, hogy itt szerezzem be tucsoni barataimnak szánt magyaros ajándékaimat.Nem volt nehéz választani, mert sok szép és izléses tárgy közül lehetett választanom.

1 megjegyzés:

  1. Mázlista! Idén csak villám látogatáson voltam Budapesten,így nem tudtam elmenni, ide sem :( Évekig Bp. éltem, így szerencsém volt kis vagyonokat elkölteni,ebben a fantasztikus boltban, mindenkinek ajánlóm, aki még nem járt arra!

    VálaszTörlés