2011. november 25., péntek

BLACK FRIDAY ÁRAK, AMERIKA 2011




A 2011 nov. 25-i Black Fridayn a boltokba özönlő amerikaiak egyetlen nap alatt 11,4 milliárd dollárt költöttek el - ez mintegy 2680 milliárd forintnak felel meg, ami nagyjából a magyar éves GDP tizede.
Számos nagy áruházlánc minden eddiginél korábban, már éjfél körül megnyitotta a boltok kapuját, és az online boltok forgalma is 24 százalékkal megugrott a kereskedelmi szezonnyitón.
A vásárlók jelentős része újonc volt, aki még soha nem vett részt a fekete pénteken, ami a nevét onnan kapta, hogy számos kereskedőnek ezen a napon válik nyereségessé az éve. Összesen 152 millióan özönlötték el a boltokat, ami 10 százalékkal haladja meg a tavalyi vásárlók számát.

1 megjegyzés:

  1. Ha már így a véletlenül rátok találtam, akkor hadd említsem meg itt is a Viaddress.com szolgáltatását, mert nagyon hasznos segítség az USA-ból rendelőknek.

    Ez egy virtuális címszolgáltató, a segítségével amerikai címet regisztrálhatunk magának. Nekem azért kellett, mert az eBay-en például a komolyabb eladók fele nem küld semmi Magyarországra, amit nem is csodálok. Nos, a Viaddress.com-mal regeltem egy amerikai virtuális címet magamnak, ez Indianaban, Elkharban van, oda küldetem a haza nem küldhető csomagokat, ők meg egy kisebb díjért az egész pakkot hazaküldik Fedex-szel.

    A főoldalukon van egy összehasonlítás az árakról, és ebben bőven olcsóbb a többi ilyen szolgáltatónál. Máshol általában még a regisztrációért is fizetni kell.

    Ha valakit érdekel, akkor itt bővebb infó van a dologról: http://www.viaddress.com

    VálaszTörlés